Soluțiile durabile ASSA ABLOY se aliniază pentru a atinge obiective de energie net zero

Săptămâna World Green Building subliniază necesitatea unor acțiuni pentru a livra clădiri cu energie net zero în următorul deceniu. Cum crează ASSA ABLOY soluții pentru a contribui la viitoarele nevoi de sustenabilitate și pentru a atinge obiectivele net zero?

Definiția World Green Building Council (WorldGBC) a unei clădiri net fără carbon este „o clădire foarte eficientă din punct de vedere energetic, alimentată complet din surse de energie regenerabile la fața locului și / sau în afara acestuia”.

WorldGBC a dezvoltat o campanie globală pentru a provoca companiile, orașele, statele și regiunile să atingă emisii net zero de exploatare până în 2030 și să pledeze pentru ca toate clădirile în funcțiune să fie net zero până în 2050.

„Clădirile și construcțiile reprezintă 39% din emisiile de carbon legate de energie la nivel global”, spune Charles Robinson, director pentru sustenabilitate, ASSA ABLOY. „Deschiderile ușilor și punctele de acces dintr-o clădire sunt responsabile pentru până la 11% din pierderile de energie ale unei clădiri. Clădirile net zero sunt necesare pentru a reduce substanțial aceste emisii. ”

Soluțiile ASSA ABLOY ajută la crearea de clădiri net zero, contribuind la reducerea amprentei de carbon și la îmbunătățirea substanțială a eficienței energetice a unei clădiri.

„Instalarea ușilor, cadrelor și garniturilor noastre de înaltă performanță din punct de vedere termic poate contribui la reducerea semnificativă a pierderilor de energie, menținând în același timp un confort termic maxim pentru ocupanții unei clădiri”, explică Robinson. „ASSA ABLOY are, de asemenea, o gamă largă de soluții eficiente din punct de vedere energetic pentru a contribui la minimizarea consumului de energie.”

De exemplu, ușile noastre de mare viteză ajută la menținerea temperaturilor scăzute în camerele frigorifice din magazinele alimentare și depozite prin deschiderea și închiderea acestora în doar câteva secunde. În acest fel, o cantitate minimă de aer cald poate pătrunde în depozitul frigorific, ceea ce înseamnă o utilizare mai mică a răcitoarelor.

Privind în perspectivă, busola noastră pentru sustenabilitate este instrumentul nostru de inovare bazat pe gândirea ciclului de viață și principiile economiei circulare. Este esențial pentru a ne permite să creăm soluții pentru a satisface nevoile clădirilor net zero.

„Busola este vitală pentru afacerea noastră”, spune Zeljka Svensson, director Global Innovation. „Putem observa o creștere a nevoii clienților pentru atributele „clădirilor ecologice/verzi ”și, prin urmare, este firesc pentru noi să dezvoltăm și să oferim soluții pentru a satisface aceste nevoi.”

Prin utilizarea busolei sustenabilității ASSA ABLOY, asigurăm „durabilitatea prin proiectare.” De exemplu, echipa noastră de dezvoltare a produselor din America de Nord a fost ghidată de busolă în proiectarea unei noi uși rezistente la uragane, care are cel mai înalt nivel de protecție împotriva acestora, având în același timp un design atractiv și o deschidere mai eficientă din punct de vedere energetic.

„Folosirea busolei ca punct de control ne spune cu adevărat dacă ne aflăm în parametrii obiectivului de sustenabilitate sau dacă ne lipsește obiectivul atunci când dezvoltăm un produs”, spune Steven Fontaine, lider de proiect și inginer de proiectare.

Standardele pentru clădiri ecologice/verzi, cum ar fi programul global de certificare LEED, încurajează utilizarea declarațiilor de produs de mediu, documente care reflectă impactul unui produs dat pe parcursul ciclului său de viață. Până în prezent, ASSA ABLOY a completat 325 dintre aceste declarații, pe care constructorii și arhitecții le solicită să obțină LEED sau alte certificări de construcții ecologice.

„Soluțiile noastre pot aduce o contribuție majoră la clădirile net zero carbon, prin reducerea consumului de energie și a costurilor, oferind în același timp siguranță, securitate, comoditate și liniște sufletească pentru clienții noștri”, conchide Charles Robinson.