CLIQ® ajută la menținerea unei funcționalități de 99,99% pentru rețelele cu fibră

ZeFil coordonează livrarea comunicațiilor prin fibră optică pentru aproximativ 1.000 de societăți din zona metropolitană a orașului Toulouse

Clientul

Societate:

ZeFil


Locație:

Toulouse, Franța

Dispozitive CLIQ instalate:

71 de butuci programabili CLIQ și 27 de chei programabile CLIQ alimentate cu baterie, inclusiv 12 chei CLIQ Connect; dispozitive de programare de perete și portabile

Anul:

2017

Provocarea

Incinte dispersate, la distanță

Atunci când a fost constituită, în 2014, ZeFil a moștenit locații de operațiuni distribuite în 37 de municipalități din Toulouse.

Fiecare era echipată cu încuietori și chei mecanice diferite. Administrarea fizică a cheilor a devenit o problemă majoră, supunând la riscuri calitatea serviciilor. Societatea a organizat o licitație pentru un nou sistem de control al accesului.

Cerințe cheie incluse:

  • Menținerea unor niveluri ridicate de securitate pentru toate locațiile de operațiuni   
  • Acordarea drepturilor de acces particularizat către diferiți angajați și antreprenori   
  • Furnizarea dispozitivelor de control al accesului wireless pentru mai multe tipuri de uși   
  • Asigurarea că echipele ZeFil lucrează rapid și în siguranță pentru a menține o funcționalitate de 99,99%

Soluția

CLIQ a îndeplinit fiecare criteriu

Cilindri  wireless sunt instalați în toate locațiile la distanță ZeFil. Aproximativ 30 de chei CLIQ sunt deținute de angajați și furnizorii de servicii. Fiecare dispune de o cheie programată cu permisiuni personalizate.

Toate drepturile de acces ZeFil trebuie să fie actualizate o dată la 24 de ore, fapt ce consolidează nivelul ridicat de securitate în rețea.

Chei dotate cu Bluetooth

Deținătorii de chei pot alege să actualizeze drepturile de acces ale cheilor prin intermediul unui dispozitiv de programare de la sediul central din Toulouse, sau chei actualizate CLIQ Connect cu o aplicație securizată de pe smartphone-ul utilizatorului.

În cazul deținătorilor de chei CLIQ Connect, timpul de transport irosit anterior pentru obținerea cheii mecanice potrivite este acum petrecut în locație, contribuind la o funcționare optimă a rețelei.

Administrarea drepturilor de acces este extrem de ușoară. E un adevărat conform pentru toată lumea.
- Michael Combes, Director, ZeFil