Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Poate fi recodat un cilindru pentru a accepta o altă cheie, în cazul în care cheia originală a fost pierdută sau furată?

Da, în anumite circumstanţe. Totuşi, implică un proces special, ceea ce aduce după sine un onorariu. În cazul în care cheia şi cilindrul sunt înregistrate, aţi avea nevoie de aprobarea Centrului de Securitate ASSA ABLOY care v-a furnizat cheia şi cilindrul şi care deţine şi înregistrările. Cilindrii pot fi readaptaţi la o altă cheie de către orice Centru de Securitate ASSA ABLOY (dacă aveţi întrebări, vă rugăm să contactaţi departamentul nostru, având la îndemână numărul de referinţă precizat pe cilindru. Vă putem recomanda angrosistul care se poate ocupa de problema dumneavoastră.

Operaţia de readaptare la cheie implică extragerea cu atenţie a pinilor cilindrului cu ajutorul unui burghiu, îndepărtarea pinilor şi inserarea celor noi, apoi actualizarea înregistrărilor sistemului de chei şi tăierea noilor chei. Vă rugăm să aveţi în vedere că nu orice model de cilindru poate fi reconfigurat în acest mod; Centrul de Securitate vă poate lămuri dacă este posibil în cazul dumneavoastră.

Mai multe detalii găsiți aici

Cum poţi ştii ce sens de închidere are o uşă?

Produsele ASSA sunt ajustate la închidere astfel:

Închidere antiorară: Mâna stângă
Închidere orară: Mâna dreaptă

Pentru a discerne stilul de închidere al unei uşi, plasaţi-vă pe partea unde sunt vizibile balamalele când uşa este închisă. Dacă balamalele se află în stânga dumneavoastră, uşa este „de stânga”; dacă balamalele sunt în dreapta dumneavoastră, uşa este „de dreapta”.

Mai multe detalii găsiți aici.

Ce este protecţia de patent pentru chei?

Toate sistemele de control cu cheie se bazează pe disponibilitatea limitată a cheilor înregistrate. Acestea ar trebui să fie disponibile numai de la centre de securitate şi de lăcătuşerie recunoscute, care recurg întâi la identificare şi nu furnizează chei decât persoanelor corespunzător autorizate. Dacă cheile ar deveni disponibile pe piaţa liberă – sau dacă s-ar produce copii pirat care ar fi puse în circulaţie pe piaţa neagră – securitatea ar fi fatalmente subminată.

Actualmente nu există decât o singură metodă de a împiedica fabricanţii terţi de a produce copii ale cheilor şi de a le vinde oricui, fără a respecta în mod necesar vreo precauţie de securitate. Şi această măsură se  referă la patentarea modelului cheii. Patentele sunt valabile 20 de ani şi permit fabricanţilor să dea în judecată orice persoană care ar furniza chei cu acel model fără permisiune.

La specificarea produselor patentate, trebuie să vă asiguraţi că patentele producătorului sunt încă valabile, aplicabile pe plan mondial şi că vor fi susţinute de domeniul legal aplicabil.

Mai multe detalii găsiți aici.

De ce este necesar codul de programare pentru adăugarea sau ştergerea unui cod de utilizator?

Pentru a spori securitatea, trebuie introdus un cod de programare digital format din 4 până la 8 cifre, pentru a adăuga, şterge sau modifica un utilizator sau codul de programare. Pentru a împiedica modificările neautorizate, codul de programare nu trebuie divulgat şi se recomandă păstrarea unei înregistrări cu toate codurile într-un loc sigur.

Mai multe detalii găsiți aici.

Ce măsuri de securitate ar trebui să-mi iau la mutarea în locuinţă nouă ?

Este important să evaluaţi securitatea noului cămin atunci când vă mutaţi şi să schimbaţi cât mai repede posibil zăvoarele. Gândiţi-vă – sunteţi siguri că proprietarul sau chiriaşul anterior a predat toate copiile sau nu a lăsat o cheie de rezervă la un vecin? Poate că au uitat să recupereze cheia de rezervă de la comerciant ori poate că au lăsat o cheie sub covoraşul de la uşă sau într-un ghiveci şi cineva şi-a făcut o copie şi apoi a pus înapoi cheia în ascunzătoare. Aşa nimeni nu a ştiut vreodată de absenţa cheii.

Ce măsuri de securitate să-mi iau când plec în vacanţă?

Este bine să vă asiguraţi că lăsaţi totul în ordine când plecaţi în vacanţă. Lucruri simple, cum ar fi sticlele de lapte lăsate pe trepte sau scrisorile adunate grămadă, vă pot expune casa la risc mai mare de a fi tâlhărită pentru că afişează acele semne „grăitoare” ale unei case goale. Dacă vă anulaţi livrările şi rugaţi un prieten să verifice regulat şi să vă ridice poşta, puteţi diminua un astfel de risc. În plus, dacă investiţi într-o alarmă de casă sau vă îmbunătăţiţi măsurile de securitate la nivelul uşii, reduceţi riscul de a vă fi jefuită casa.

Ce măsuri de securitate să iau dacă am fost jefuit?

Să vă fie jefuită casa este una dintre cele mai neplăcute experienţe prin care poate trece cineva. Vă poate lăsa cu un sentiment de vulnerabilitate acolo unde vă simţeaţi întotdeauna în deplină siguranţă. Fie că eraţi în vacanţă, fie că dormeaţi în timpul jafului, rezultatele acestei infracţiuni frecvente sunt la fel de traumatizante. După un jaf la domiciliu sau chiar o tentativă de jaf, este important să fiţi proactivi, pentru a ajuta la prevenirea unui incident similar. Fie că recurgeţi la actualizarea cilindrilor, fie că investiţi într-un sistem de siguranţă, actualizarea şi optimizarea securităţii vă va da acea linişte mentală atât de necesară și  poate împiedica hoţii să vă considere casa o ţintă.